Bitcoin-prisstigning i fare da gull og amerikanske dollar viser tegn til bedring

Analytikere advarer om at en utvinning i gull og amerikanske dollarindekser kan påvirke Bitcoins bullish momentum negativt.

Dan Tapiero, medstifter av 10T Holdings, sa at svake Profit Revolution hender har blitt rystet ut i gullmarkedet. Dette øker sannsynligheten for et gullmøte på kort sikt, spesielt da det kommer fra en 80-dagers tilbaketrekningsperiode.

Et rally i gull og dollar kan dempe Bitcoin-prisen
Bitcoin har hatt sterk fart de siste tre månedene, da det oppnådde en heltid på Coinbase og en rekke andre store børser.

Til tross for dette er trusselen om en korreksjon for Bitcoin en reell mulighet hvis gull begynner å komme tilbake i takt med den amerikanske dollaren.
Største tre ukers utstrømning fra gull. Kilde: Dan Tapiero, BofA
Ifølge Tapiero øker den største tre ukers likvidasjon noensinne i gullmarkedet sannsynligheten for en oppadgående trend. Han skrev:

“Veldig bullish for #gull. Største NOENSINNE 3 ukers avvikling skjedde nettopp. Svake hender renset ut. 25 milliarder dollar gikk inn i EM-kapital, mye mer i amerikansk egenkapital. Bare $ 8 milliarder av gull. Kanskje liten mengde inn i #bitcoin. #BTC ennå ikke stor nok til å være en makro aktivaklasse … men kommer snart. “
Noen vil kanskje vurdere utvinning av gull som en positiv faktor for Bitcoin på mellomlang sikt. Siden flere investorer begynner å anerkjenne BTC som en butikk med verdi, kan opptrenden av gull være til fordel for kryptovalutaen.

Likevel er det et sterkere tilfelle å gjøre at rallyet til Bitcoin falt sammen med store gullutstrømninger, som Cointelegraph rapporterte. Det betyr at et større gullrally kan påvirke BTCs kortsiktige momentum.

Den parabolske økningen i amerikanske aksjer er en annen faktor
Det amerikanske aksjemarkedet fortsetter å rally på grunn av enestående likviditet fra sentralbanken. Kombinasjonen av gjennomsnittlig inflasjon og avslappede økonomiske forhold har presset aksjene til heltidshøyder.

Beste måned siden 1987 for aksjer. #DowJones pic.twitter.com/SMslJLXwHS

– Jan Nieuwenhuijs (@JanGold_) 1. desember 2020
Som et resultat rapporterte Jan Nieuwenhuijs, en uavhengig finansforsker ved The Gold Observer, at amerikanske aksjer hadde sin beste måned siden 1987.

Det er en mulighet for at den kontinuerlige økningen i amerikanske aksjer gjør at andre risiko-og-risiko-eiendeler blir mindre overbevisende på kort sikt. Det kan også gjøre BTC til en mindre presserende handel for både privatpersoner og institusjonelle investorer i overskuelig fremtid.

For øyeblikket tror mange handelsmenn at Bitcoin risikerer å se en dypere tilbaketrekning til $ 18,600 etter den nylige avvisningen.

Michael van de Poppe, en heltidshandler ved Amsterdam Stock Exchange, sa at BTCs fall fra $ 19,100 med en sterk reaksjon fra selgere gjør det sannsynlig at det faller større. Han skrev:

“Kunne ikke bryte gjennom $ 19,400 som den avgjørende breaker, hvorpå en nedgang skjedde mot $ 18.800. $ 19,100-området avvises øyeblikkelig og sannsynligheten for et fall mot $ 18,600 øker. ”
Bitcoin (BTC) er i fare for tilbaketrekning ettersom analytikere forventer at gull vil se en betydelig utvinning. Det edle metallet har underprestert mot BTC de siste ukene da den dominerende kryptovalutaen så et institusjonsledet rally.